Skaldjurspaj med fin dillsmak

Skaldjurspaj med fin dillsmak

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
4 personer
Smarrig skaldjurspaj med smak av dill.
Fler recept på:
Skaldjur, Avokado, Dill, Rödlök, Gratäng, Paj, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 rulle färsk smördeg
    2. Fyllning
    3. 1 stor röd paprika
    4. 400 g räkor med skal
    5. 125 g kräftstjärtar
    6. 1 msk dillfrön
    7. 1/2 dl hackad dill
    8. 1 msk sambal oelek
    9. 3 ägg
    10. 3 dl grädde
    11. 2 dl riven gratängost
    12. salt och malen svartpeppar
  1. Topping:

    1. 5 cm purjolök
    2. 3 kvistar dill
    3. 1 burk laxrom, 80 g
    4. Sallad
    5. 1 grapefrukt
    6. 1 avokado
    7. 1 liten rödlök
    8. 1 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Klä en smord pajform med smördegen. Pajformen bör vara ca 25 cm i diameter och med ca 7 cm hög kant.

    2. 2.

      Lägg paprikan på en plåt och baka tills skalet börjar bli svart. Ta ut paprikan och låt den vila i ca 15 minuter, dra sedan av skalet. Dela i klyftor och kärna ur. Sänk ugnsvärmen till 175°.

    3. 3.

      Skala räkorna och blanda med kräftstjärtar, dillfrön, hackad dill, sambal oelek, ägg, grädde och ost. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Häll räkblandningen i pajskalet och tryck ner paprikabitarna lite här och var. Grädda i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna till nästan ljummen.

    5. 5.

      Sallad: Filea grapefrukten. Skala avokadon och skär i skivor. Skiva löken tunt. Blanda allt med lite olivolja.

    6. 6.

      Skär pajen i bitar. Skär purjolöken tunt och fördela på varje pajbit tillsammans med hackad dill och laxrom. Servera gärna med en grapefruktssallad.

Fler recept på:
Skaldjur, Avokado, Dill, Rödlök, Gratäng, Paj, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?