Skaldjurspaj med chili och lime

Skaldjurspaj med chili och lime

Av: / Foto: Kent Jardhammar
75 min
4 portioner
Både musslor och räkor är godsaker i den här pajen.
Fler recept på:
Paj, Skaldjur, Avokado, Chili, Dill
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 100 g smör
    2. 3 dl dinkelsikt eller vetemjöl
    3. 2 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 1/2 st strimlad purjolök
    2. 1/2 st strimlad röd chili
    3. 1 msk smör
    4. 200 g räkor i lag
    5. 200 g musslor i lag
    6. 3 dl riven lagrad ost
    7. 4 st ägg
    8. 2 dl grädde
    9. 1 tsk salt
    10. 2 krm peppar
    11. 1 dl hackad dill
    12. rivet skal från 1 lime
  3. Sås

    1. 3 dl gräddfil
    2. 3 msk chilisås
    3. 2 msk majonnäs
    4. 2 msk hackad dill och gräslök
    5. 1 msk konjak
    6. 1 tsk salladskrydda
  4. Garnering

    1. färska räkor
    2. dill

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut den i en pajform, 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Ställ in formen i kylskåpet 20 min. Förgrädda skalet i 225° i 10 min.

    2. 2.

      Fräs purjolök och chili mjukt i smör. Häll av vätskan från räkor och musslor.

    3. 3.

      Strö ost i pajskalet och därefter purjolök, räkor och musslor.

    4. 4.

      Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar, dill och limeskal. Grädda i 35–40 min.

    5. 5.

      Blanda samman såsen. Garnera pajen med räkor och dill och servera med såsen och avokadosallad.

Fler recept på:
Paj, Skaldjur, Avokado, Chili, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?