Skaldjurspaj

Skaldjurspaj

Av: / Foto: Mig
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 150 g Smör
    2. 1,5 dl Riven ost
    3. 2,5 dl Vetemjöl
  2. Fyllning

    1. 5 st Hårdkokta ägg
    2. 200 g Skalade räkor
    3. 2 dl Creme fraiche
    4. 1,5 msk Hummerfond
    5. 3 msk Finhackad dill
    6. Riven ost(att toppa med)

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienser till pajdegen och låt stå i kylen i 30 minuter

    2. 2.

      Skala räkor och ägg, hacka sen äggen i småbitar.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200°c

    4. 4.

      Rör ihop creme fraiche, hummerfond och dill. Tillsätt sen räkor och ägg, blanda.

    5. 5.

      Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.

    6. 6.

      Förgrädda pajskalet i 8-10 minuter.

    7. 7.

      Häll över fyllningen i pajformen, och strö över riven ost.

    8. 8.

      Låt pajen stå i ugnen ca 25 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Servera med sallad och limesås

Är innehållet i detta recept olämpligt?