Skaldjurspaella

Skaldjurspaella

Av:
60 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg oskalade räkor
    2. 1 dl vildris
    3. 4 dl vatten
    4. 1 gul lök
    5. 3 vitlöksklyftor
    6. 3 dl ris
    7. 1/2 g saffran
    8. 6 dl grönsaksbuljong
    9. 250 g frysta ärtor
    10. 200 g cocktailtomater
    11. salt, peppar
    12. 50 g ruccola

Gör så här

    1. 1.

      Skala räkorna men spara några oskalade till garnering. Lägg vildris och vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 30 min tills riset mjuknat

    2. 2.

      Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Sjud lök, vitlök, ris, saffran och buljong i en kastrull under lock ca 20 min

    3. 3.

      Blanda ner ärter och tomater när 5 min återstår. Blanda ner vildriset. Krydda och vänd ner räkor och ruccola. Garnera med de oskalade räkorna

Är innehållet i detta recept olämpligt?