Skaldjurscocktail med krämig sås

Skaldjurscocktail med krämig sås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Inled finmiddagen med en skaldjurscocktail, härligt ackompanjerad av en krämig majonnässås med sting av sambal oelek.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Skaldjur
Annons

Ingredienser

    1. 500 g räkor med skal
    2. 180 g kräftstjärtar i lag
    3. 2 st avokador
    4. 1 klyfta citron
    5. 1/2 st gurka
    6. 100 g cocktailtomater
  1. Sås

    1. 2 st hårdkokta ägg
    2. 2 msk majonnäs
    3. 1 dl kvarg
    4. 1 msk tomatpuré
    5. 1/2 tsk sambal oelek
    6. 2 msk hackad dill
    7. 1/2 krm salt
  2. Garnering

    1. 50 g romkorn

Gör så här

    1. 1.

      Skala och ansa räkorna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skär avokadon i småbitar. Pressa över citronsaft.

    2. 2.

      Skär gurkan i småbitar. Dela tomaterna. Blanda alla ingredienser till salladen.

    3. 3.

      Skär ägget i småbitar och blanda såsen.

    4. 4.

      Servera salladen med såsen. Toppa med romkorn.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Skaldjur
Är innehållet i detta recept olämpligt?