Sjöstugans varma vintersallad

Sjöstugans varma vintersallad

Av: / Foto: Ragnar Òmarsson
2400 min
4 personer
En varm vintersallad med rotfrukter och saffran.
Fler recept på:
Chili, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl nakenhavre
    2. 1 tsk kanel
    3. 1 tsk kummin
    4. 2 tsk curry
    5. 1-2 tsk chiliflakes
    6. 1 tsk kardemumma
    7. 1/4 g saffran
    8. 1 tsk salt
    9. 12 g färsk ingefära, fint hackat
    10. 3 msk russin, fint hackat
    11. 3 msk kokosflingor
    12. 4 msk kokosolja
    13. 1 tsk honung
    14. 150 g palsternacka
    15. 100 g rotpersilja
    16. 150 g rotselleri
    17. 200 g morötter
    18. lite olivolja
    19. rosmarin, efter smak

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Koka nakenhavre enligt instruktioner på förpackning.

    3. 3.

      Blanda alla kryddor i en skål.

    4. 4.

      Hacka ingefära och russin fint.

    5. 5.

      Hetta upp kokosoljan i en panna. Häll i kryddblandningen, tillsätt röran med russin, ingefära och kokosflingorna.

    6. 6.

      Rör i nakenhavren och låt alltihop puttra en liten stund. Ställ åt sidan

    7. 7.

      Skala och skär rotfrukterna i stavar, lägg i en ugnsfast form. Ringla olivolja över och strö över rosmarin.

    8. 8.

      Ställ i ugnen i ca 20–30 min. Ta ut grönsakerna när de är lagom mjuka, strö över nakenhavreblandningen blanda och servera.

Tips från kocken

Istället för nakenhavre går det bra att använda matvete, mathavre eller bulgur.
Fler recept på:
Chili, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?