Sjömansbiff

Sjömansbiff

Av:
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      500 g innanlår 10 potatisar (ev morot) 4 gula lökar 2 msk smör eller margarin salt vitpeppar 1 lagerblad 1 tsk timjan 2 dl vatten eller buljong 1 flaska mörkt öl (33 cl) persilja

    2. 2.

      Putsa köttet och skär i skivor, som plattas ut lite. Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatisen i tjocka skivor.

    3. 3.

      Bryn löken i lite matfett i en stekpanna. Ta upp löken. Bryn sedan köttskivorna på båda sidorna i resten av matfettet. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.

    4. 4.

      Varva potatis, lök och kött i en gryta. Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Häll på öl, vatten eller buljong. Tillsätt lagerbladet. Låt puttra under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört.

    5. 5.

      Servera direkt ur grytan med lite hackad persilja över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?