Sirapspepparkakor

Sirapspepparkakor

Av: / Foto: Anette Nilsson
35 min
45 stycken
Lite som kolasnittar, men här smaksatta med pepparkakskryddor.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 200 g smör, rumsvarmt
    3. 2 dl strösocker
    4. 1 msk vaniljsocker
    5. 2 msk ljus sirap
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 1 tsk mald kanel
    8. 1 tsk mald ingefära
    9. 1 tsk mald kryddnejlika
    10. 5 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Rör ihop smör och socker vitt och poröst.

    3. 3.

      Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en slät deg.

    4. 4.

      Dela degen i tre jämnstora bitar och rulla ut dem till plåtlånga längder.

    5. 5.

      Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt; de fylter ut under gräddningen. Bäst är att lägga 2 längder på en plåt och 1 på en annan plåt. Tryck till dem lätt och grädda cirka 15 minuter.

    6. 6.

      Skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är lite varma.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?