Sirapskakor med ingefära

Sirapskakor med ingefära

Av:
c:a 24 125 g smör, rumsvarmt 2 1/2 dl farinsocker 1/2 dl mörk sirap 1 ägg 5 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bikarbonat 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk kanel Garnering 1/2 dl strösocker
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      1. Blanda ihop smör och socker till en smet i en bunke. Tillsätt sirap och ägg. 2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät deg. Låt den vila i kylskåp i ca 1 tim. 3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla degen till bollar som rullas i strösocker. 4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. 5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt svalna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?