Silviakaka

Silviakaka

Av:
35 min
16 st
Annons

Ingredienser

  1. Smet

    1. 3 st ägg
    2. 3 dl socker
    3. 1,5 dl kallt vatten
    4. 3 dl mjöl
    5. 1 msk bakpulver
  2. Glasyr

    1. 150 g smör
    2. 1,5 dl socker
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 2 st äggulor
  3. Topping

    1. kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Klä en ugnssäker form eller långpanna, ca 20x30cm, med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.

    4. 4.

      Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

    5. 5.

      Smält smör, socker och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.

    6. 6.

      Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt kallna och skär upp kakan i bitar. TIPS: Gör dubbel smet för extra höga rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?