Silviakaka

Silviakaka

Av:
Superfluffig långpannekaka men vaniljglasyr och kokos eller vit choklad.
Annons

Ingredienser

  1. Kaksmet

    1. 4 st Ägg
    2. 4 dl Vetemjöl
    3. 4 tsk Bakpulver
    4. 2 dl Kallt vatten
    5. 4 dl Socker
  2. Topping

    1. 200 g Smör
    2. 2 dl Socker
    3. 2 st Äggulor
    4. 4 tsk Vaniljsocker
    5. vit choklad eller kokosflingor till topping

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C

    2. 2.

      Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt.

    3. 3.

      Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål, och varva sedan ner det i äggsmeten.

    4. 4.

      Smöra och ströbröda en långpanna och häll sedan ner smeten och in med den i mitten av ugnen ca 15 minuter, låt den sen svalna något.

    5. 5.

      Ner med alla ingredienser till toppingen i en kastrull, låt smälta ihop. Häll sedan över kakan och toppa sedan med kokosflingor eller smält vit choklad. Klart!

Är innehållet i detta recept olämpligt?