Sillsallad på ägghalvor

Sillsallad på ägghalvor

Av: / Foto: Anders Norrsell
20 min
8 port
Servera julens sillsallad på ägghalvor med knäckebröd eller rågbröd som tillbehör.
Fler recept på:
Jul, Advent, Citron, Dill, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
    2. 3 st inlagda rödbetor
    3. 1 st saltgurka
    4. 1 st litet rött äpple
    5. pressad citron
    6. 3 cm purjolök
    7. 2 msk hovmästarsås
    8. 4 st ägg
  1. Garnering

    1. dillvippor
    2. 1 dl crème fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Låt sillen rinna av och skär den i små tärningar. Skär rödbetor och saltgurka i tärningar.

    2. 2.

      Kärna ur och tärna äpplet. Pressa lite citronsaft över så att det inte missfärgas. Ansa och strimla purjolöken tunt.

    3. 3.

      Blanda sill, betor, gurka, äpple och purjolök med hovmästarsås.

    4. 4.

      Koka äggen och spola dem kalla under kallt vatten. Skala och dela äggen i halvor. Placera ägghalvorna på uppläggningsfat eller skärbräda.

    5. 5.

      Garnering: Toppa ägghalvorna med en klick sillsallad och garnera med lite crème fraiche och dill.

Fler recept på:
Jul, Advent, Citron, Dill, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?