Sillsallad

Sillsallad

Av: / Foto: Peter Kam
25 min
5 personer
Använd julbordets överblivna sill och gör en sillsallad!
Fler recept på:
Dill, Potatis, Rödlök, Tomater, Vitlök, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 skiva kavring
    2. 1 dl olivolja
    3. salt och vitpeppar
    4. 1 rödlök
    5. 3–5 minitomater
    6. 2–3 kokta potatisar
    7. 2–3 hårdkokta ägg
    8. 5 dl blandad sallad
    9. 100 g glasmästarsill
    10. 2 msk kapris
  1. Senapsdressing

    1. 1 äggula
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. salt och vitpeppar
    4. ca 1 tsk strösocker
    5. 1 dl rapsolja
    6. 1 tsk vitvinsvinäger
    7. 1 liten vitlöksklyfta
  2. Till garnering

    1. några kvistar dill

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Rör ihop äggula med senap, salt, peppar och socker i en liten skål. Tillsätt oljan dropp vis under omrörning.

    2. 2.

      Droppa i vinägern och pressa ner vitlöksklyftan. Blanda och smaka av.

    3. 3.

      Smula ner kavringen i varm och torr stekpanna. Knaperstek smulorna under omrörning och tillsätt lite olivolja mot slutet. Salta och peppra.

    4. 4.

      Skär lök, tomater och potatis i mindre bitar. Klyfta äggen. Lägg upp salladen på ett uppläggningsfat och fördela alla ingredienser ovanpå.

    5. 5.

      Ringla dressingen över och dekorera med små dillvippor.

Fler recept på:
Dill, Potatis, Rödlök, Tomater, Vitlök, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?