Sill- & potatisstubbar

Sill- & potatisstubbar

Av: / Foto: Anders Norrsell
15 min
20 st
Perfekt glöggtilltugg som är lätt att äta på stående fot. Kan förberedas helt och förvaras övertäckt i kylen.
Fler recept på:
Picknickmat, Jul, Bröllop, Dill, Potatis, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
    2. 6 st stora kokta mandelpotatisar
    3. 3 st löskokta ägg
    4. 1 st rödlök
    5. 4 msk finhackad dill
    6. 3 msk finklippt gräslök
    7. 3 dl crème fraiche
    8. 1 tsk salt
    9. 1 krm svartpeppar
    10. 5 st bitar tunnbröd
  1. Garnering

    1. grovhackad dill

Gör så här

    1. 1.

      Låt sillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skala potatisen och dela den i tärningar. Mosa äggen. Skala och finhacka löken.

    2. 2.

      Blanda potatis, ägg, lök, örtkryddor och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Fördela blandningen på tunnbröden och rulla samman från långsidan.

    4. 4.

      Skär rullarna i 2–3 cm breda bitar och placera med snittytan upp på ett uppläggningsfat. Garnera med grovhackad dill.

Fler recept på:
Picknickmat, Jul, Bröllop, Dill, Potatis, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?