Shepards pie med kanel o ingefära

Shepards pie med kanel o ingefära

Av:
4 port
Vegetarisk
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 50 g champinjoner
    4. 1 st palsternacka
    5. 4 st morötter
    6. 1 msk olja
    7. 300 g sojafärs
    8. 1 krm kanel
    9. 1 krm ingefära
    10. 1 dl rödvin
    11. 1 dl vatten
    12. 1 msk lantbuljongpulver
    13. 1 tsk rosmarin
    14. 10 st potatisar
    15. 1 dl havregrädde
    16. 1 klick smör

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök o vitlök. Skär svampen i mindre bitar. Skala palsternacka o morötter o skär i bitar. Fräs i olja tillsammans med sojafärsen. Strö över kanel o ingefära.

    2. 2.

      Rör i vin o vatten. Strö över buljongpulvret o blanda ut ordentligt. Rör i rosmarin. Låt puttra tills morötterna är mjuka.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    4. 4.

      Koka potatisen mjuk. Stompa den med grädde o smör. Smaka av med salt o peppar.

    5. 5.

      Fördela färsgrytan i fyra ugnsfasta skålar. Spritsa eller skeda på potatismoset som ett täcke. Baka i ugn i 5 min eller tills moset har fått fin färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?