Shakshouka med kokos och curry

Shakshouka med kokos och curry

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 Tsk Olivolja
    2. 1 St Grön paprika
    3. 1 St Gul lök
    4. 2 St Vitlöksklyftor
    5. 2 Tsk Curry
    6. 1 Tsk Paprikapulver
    7. 1 Tsk Ingefära
    8. 1 Tsk Honung
    9. 0,5 Tsk Chiliflakes
    10. 2 Burkar Krossade tomater
    11. 1 Burk Kokosmjölk
    12. 6 St Ägg
    13. 1 St Lime
    14. 0,5 Dl Persilja

Gör så här

    1. 1.

      Tärna paprikan, hacka löken och pressa vitlöken.

    2. 2.

      Hetta upp olivoljan i den största pannan du har. Stek paprika och lök tills allt mjuknat (5-7 min). Tillsätt vitlöken och låt den stekas i ytterligare 30 sek. Blanda ner kryddorna och låt stå 30 sek till.

    3. 3.

      Tillsätt honung, chiliflakes, krossade tomater och kokosmjölk och rör om så att allt blandas ordentligt. Låt stå och sjuda till såsen tjocknar (20-25 min).

    4. 4.

      Forma 6 st små dalar i grytan med baksidan av en slev. Knäck äggen och häll försiktigt över dem i inbuktningarna. Täck pannan och sjuda tills äggen har stelnat (5-7 min).

    5. 5.

      Tillsätt salt och peppar efter smak och garnera med lite persilja. Servera omedelbart med små limeklyftor och förslagsvis chapati (det går lika bra att äta shakshoukan as is).

Är innehållet i detta recept olämpligt?