Sesamtorsk med ratatouille

Sesamtorsk med ratatouille

Av: / Foto: Kent Jardhammar
1 port
Torsken kan ersättas med andra typer av fisk som sej eller kolja.
Fler recept på:
Fisk, Aubergine
Annons

Ingredienser

    1. 180 g torskfilé eller annan vit fisk
    2. 1 msk sesamfrön
    3. 1 msk smör
    4. 1 lime
    5. 1 liten aubergine (150g)
    6. 1 paprika
    7. 1/2 squash (100g)
    8. 1 1/2 gul lök
    9. 1 klyfta vitlök
    10. 1 msk olivolja
    11. 3 tomater
    12. 1 tsk salt
    13. 1/2 knippe färsk timjan
    14. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär torsken i 5 cm breda bitar, vänd dem i sesamfrön och krydda med salt och peppar.

    2. 2.

      Skär aubergine, paprika och squash i tärningar; hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i olja; tillsätt tomater, salt och färsk timjan efter ett par min. Koka ihop på svag värme i 15 min. Smaka av med peppar.

    3. 3.

      Stek torsken i smör på medelvärme i 2–3 min på varje sida. Pressa limesaft över sken och servera med grönsaksröran.

Fler recept på:
Fisk, Aubergine
Är innehållet i detta recept olämpligt?