Sesampanerad kyckling med avokadosallad

Sesampanerad kyckling med avokadosallad

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Sesampanerad Kyckling

    1. 4-5 dl Sesamfrön
    2. 1-2 st Ägg
    3. 4 st Kycklingfileer
  2. Avokadosallad

    1. 2 st Avokado
    2. 3 st röda Äpplen
    3. 3 msk Olivolja
    4. 1 msk Vitvinsvinäger
    5. 1 knippa gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Börja med salladen. Skär avokado och äpplen i småbitar. Behåll skalet på äpplen.

    2. 2.

      Lägg i skål och salta och peppra. Häll på olja, vinäger och finhackad gräslök. Blanda och låt stå.

    3. 3.

      Skär varje kycklingfilé i 4 delar på längden.

    4. 4.

      Knäck äggen i en djup tallrik och vispa så gulan och vitan blandas. Salta och peppra.

    5. 5.

      Häll sesamfrön i en annan tallrik.

    6. 6.

      Doppa kycklingen först i äggblandningen och därefter i sesamfrön. Se till att fröna täcker så mycket som möjligt av kycklingen.

    7. 7.

      Stek på medelhögvärme tills fileérna är gyllenbruna

    8. 8.

      Servera med avokadosalladen och till exempel fullkornsris och ingefärssås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?