Sesamlax med currykål och limemajonnäs

Sesamlax med currykål och limemajonnäs

Av:
25 min
4 port
Ta fram laxen en stund innan den ska stekas så den inte är alldeles kylskåpskall när du lägger den i stekpannan.
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk kokosolja
    2. 800 g vitkål, strimlad
    3. 1 msk röd currypasta, gärna thai
    4. 1 msk sesamolja
    5. 800 g lax, bitar
    6. 80 g smör
    7. 2 msk sesamfrön
    8. 1 lime, servering
    9. salt
    10. peppar
  1. Limemajonnäs

    1. 2 dl majonäs
    2. ½ lime, juice + saft

Gör så här

    1. 1.

      Börja med limemajonnäsen. Rör i saften och zesten av en halv lime i majonnäsen. Smaka eventuellt av med lite mer lime och salt. Ställ i kylen.

    2. 2.

      Hetta upp kokosoljan i en stekpanna eller wok på ganska hög värme. Lägg i vitkålen och curryn. Bryn tills kålen fått fin färg, men fortfarande har tuggmotstånd. Rör om ordentligt. Salta och peppra. Tillsätt sesamoljan mot slutet och håll varmt medan du steker laxen.

    3. 3.

      Salta och peppra laxbitarna på båda sidor och vänd sedan i sesamfrön.

    4. 4.

      Stek laxbitarna i rikligt med smör på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Ös på med smöret under tiden. Smöret ska brynas utan att bli bränt och sparas till serveringen.

    5. 5.

      Servera lax, brynt smör, vitkål och limemajonnäsen med en extra klyfta lime.

Är innehållet i detta recept olämpligt?