Sesamknäcke

Sesamknäcke

Av: / Foto: Ralph Månsson
90 min
30 bitar
Hembakat knäcke är verkligen lyx för liten slant och lika gott till sillen som till ostbrickan! Baka gärna knäckebrödet flera veckor i förväg.
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 2½ dl kallt vatten
    3. 2 tsk salt
    4. ½ dl vetekli
    5. 2 msk sesamfrön
    6. 3 dl grovt rågmjöl
    7. 3 ½ dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i skålen till matberedaren. Lös den i det kalla vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och kör i matberedaren tills degen bildar en klump, 2–3 minuter.

    2. 2.

      Skrapa ut degen i en djup tallrik och täck med plastfilm. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250°.

    3. 3.

      Dela degen i 6 bitar och kavla ut den riktigt tunt. Mjöla generöst. Har du en pastamaskin går det bra att kavla ut degen i den. Skär degen i rektangulära bitar och lägg dem efter hand på plåtar med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel.

    4. 4.

      Grädda en plåt i taget 7–8 minuter. Passa noga. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?