Seppos Fisksoppa

Seppos Fisksoppa

Av:
30 min
4 Personer
Enkel fisksoppa med sting!
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gula lökar
    2. 1 st fänkål
    3. 1 msk olivolja
    4. 2 msk tomatpuré
    5. 4 msk flytande hummerfond
    6. 6 dl vatten
    7. 300 g fisk enl smak
    8. 20 st körsbärstomater
    9. 1-2 tsk sambal olek
    10. dill efter samk
    11. 2,5 dl grädde
    12. 1 burk kräftstjärtar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken och skär fänkålen i mindre bitar. Bryn mjuka i oljan.

    2. 2.

      Addera tomatpuré, hummerfond och vatten och låt sjuda i 10 min.

    3. 3.

      Dela fisken i mindre bitar, dela tomaterna och lägg i grytan, låt sjuda 8-10 min (tills fisken är klar) under lock.

    4. 4.

      Smaksätt med sambal olek (och dill). Häll i grödden och låt sjuda upp. Dra grytan från plattan och vänd ner kräftstjärtarna. Servera genast med ett gott bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?