Senapslax på grönsaksbädd med rotfrukter

Senapslax på grönsaksbädd med rotfrukter

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
6 personer
Senap, apelsiner och kapris ger smak åt denna ugnsbakade lax, en lite otippad och spännande kombination.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Bönor, Dill, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. ca 1,2 kg hel laxsida med skinn
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm stött svartpeppar
    4. 2 krm stött rosépeppar
    5. 2 msk dijonsenap
    6. 1 st apelsin, skivad
    7. 2 msk kapris
  1. Garnering

    1. kapris
    2. apelsiner
    3. dillvippor
    4. kokta bönor, gärna olika sorter
  2. Servering

    1. ugnsrostade rotfrukter
    2. smält smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Putsa laxen och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Krydda med salt och pepparsorterna. Pensla på senap, lägg på apelsinskivor och strö över kapris.

    3. 3.

      Sätt i en kökstermometer i laxen och ställ in mitt i ugnen. Laxen är klar när temperaturen är ca 55 grader.

    4. 4.

      Lägg upp kokta bönor på ett fat och lägg laxen ovanpå. Garnera med dill och eventuellt mer apelsin och kapris om det behövs.

    5. 5.

      Ät fisken med ugnsrostade rotfrukter, t ex potatis, morötter, palsternackor och persiljerötter. Servera smält smör till.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Bönor, Dill, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?