Senapskotlett med rosmarin

Senapskotlett med rosmarin

Av: / Foto: David Back
30 min
4 personer
Recept på senapskotlett smaksatt med rosmarin.
Fler recept på:
Vitlök, Citron, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 4 st fäskkotletter
    2. 1 msk finhackad rosmarin
    3. 2 st pressade vitlöksklyftor
    4. 2 msk + 2 tsk dijonsenap
    5. 1 tsk rivet citronskal
    6. 2 msk olivolja
    7. salt och peppar
    8. smör till stekning
    9. 3 dl grädde
    10. 2 kvistar rosmarin
    11. parmesanost
    12. ev ängssyra
  1. Till servering

    1. nykokt färskpotatis

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Blanda rosmarin med vitlök, 2 msk senap, citronskal och olivolja. Pensla kotletterna med blandningen och salta och peppra. Hetta upp en klick smör i en rymlig stekpanna och stek kotletter­na gyllenbruna, 2–3 min på var sida.

    2. 2.

      Tillsätt grädde, rosmarin­kvistar och 2 tsk senap. Låt koka tills grädden börjar tjockna. Smaka av såsen med salt och peppar.

    3. 3.

      Toppa med finriven parmesan och garnera ev med ängssyra. Ställ fram stekpannan på bordet och servera tillsam­mans med nykokt färskpotatis.

Fler recept på:
Vitlök, Citron, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?