Semmelwhoopies

Semmelwhoopies

50 min
20 Stycken
Små smarriga semmelwhoopies!
Annons

Ingredienser

 1. Whoopies

  1. 50 g Smör
  2. 45 g solrosolja
  3. 125 g Socker
  4. 1 st ägg rumsvarmt
  5. 210 g Vetemjöl
  6. 10 g Bakpulver
  7. 3 g Salt
  8. 8 g vaniljsocker
  9. 1 tsk kardemumma nystött
  10. 75 g Mjölk
 2. Fyllning

  1. 200 g vittchoklad
  2. 200 g Vispgrädde
  3. 75 g mandelmassa
  1. strössel

Gör så här

  1. 1.

   Whoopies: Värm ugnen till 175°. Vispa ihop smör, solrosolja och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet – rör inte mer än att allt precis blandas. Spritsa eller klicka ut runda slantar på en plåt, lika stora som en 5-krona, men inte för tätt. Grädda långt ner i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna.

  2. 2.

   Fyllning: Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Värm grädden, men låt den inte börja koka. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Kyl krämen i vattenbad och ställ den sedan kallt i kylen, gärna över natten.

  3. 3.

   Ta ut krämen ur kylen och vispa upp den med elvisp till en fluffig konsistens. Den måste vara helt kall när du vispar den, annars är risken stor att den grynar sig och inte går att vispa upp. Riv mandelmassan fint och vänd ner den i grädden.

  4. 4.

   Montering: Spritsa fyllning på den platta sidan på hälften av kakorna, eller fördela ut krämen med en sked. Lägg ihop med resterande kakor och dekorera kanterna med strössel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?