Semmelpannacotta med mandelflarn

Semmelpannacotta med mandelflarn

180 min
6 Portioner
För alla semmelälskare är detta en dröm! Pannacotta med kardemumma, vispad grädde och mandelflarn uppe på. Låt pannacottan stå i kylen minst 2 timmar.
Fler recept på:
Efterrätt, Bröllop, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 3 st Gelatinblad
    2. 1 tsk kardemumma
    3. 0.5 st vaniljstång
    4. 200 g Vispgrädde
    5. 200 g Mjölk
    6. 75 g strösocker
    7. 75 g vaniljyoghurt
  2. Mandelflarn

    1. 65 g Sötmandel
    2. 50 g Smör
    3. 50 g strösocker
    4. 10 g Honung
    5. 9 g Vetemjöl
    6. 7 g Mjölk
  3. Att toppa med

    1. 1 dl Vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Stöt kardemumman. Skåra den halva vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull tillsammans med stången, grädde, mjölk, socker och kardemumma. Låt koka upp och ställ åt sidan att dra i cirka 30 minuter.

    2. 2.

      Krama sedan ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Plocka upp vaniljstången ur gräddblandningen och koka upp allt igen. Ta kastrullen från värmen. Rör ner det smälta gelatinet i grädd- och mjölkblandningen. Tillsätt vaniljyoghurten under omrörning och häll upp blandningen i portionsformar. Låt stelna i kylen i cirka 2 timmar.

    3. 3.

      Mandelflarn: Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln fint. Smält smöret i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och låt koka på svag värme ett par minuter. Bred ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 6–7 minuter. Låt svalna på plåten. Bryt sedan i bitar.

    4. 4.

      Servering: Vispa grädden och spritsa ut lite på toppen av varje panna cotta. Stick ner ett mandelflarn och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?