Semlor

Semlor

Av:
100 min
26
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 15 Dl Vetemjöl
    2. 2 Dl Socker
    3. 140 G Rumstempererat smör
    4. 50 G Jäst
    5. 2,5 Tsk Kardemumma
    6. 5 Dl Mjölk(3%)
    7. 1 Ägg(till pensling)
    8. 1-2 Mandelspån
  2. Fyllning

    1. 1-2 Dl Mjölk(3%)
    2. 500 G Mandelmassa
    3. 5,5 Dl Vispgrädde
    4. 75 G Rostad grovhackad ma
  3. Garnering

    1. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ner mjöl, strösockertärningar av smöret, smulad jäst och kardemumman i en köksassistent.

    2. 2.

      Värm mjölken till 40 grader och tillsätt mjölken i mjölblandningen. Arbeta degen ordentligt i köksassistenten och i 5-10 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.

    3. 3.

      Dela degen i två bitar och dela varje bit i 13 bitar så att det totalt blir 26 bitar. Rulla bitarna till runda bollar och lägg de på plåtar med bakpapper. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 220 grader varmluftsugn.

    5. 5.

      Pensla bullarna med ägg och strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen tills de fått fin färg och känns genomgräddade. Låt svalna på galler under bakduk.

    6. 6.

      Skär av toppen på de avsvalnade bullarna. Plocka ur lite ur bullarna och vispa ihop med mjölken och rör ner mandelmassa. Fyll bullarna med mandelmassan och hårt vispad grädde. Strö över grovhackad mandel och sätt på locket. Sikta över florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?