Semifreddo med jordgubbar

Semifreddo med jordgubbar

Av: / Foto: Eva Hildén-Smith
20 min
6 port
Grädde och jordgubbar mosas ihop till en frisk och god glass, som inte är så söt. Det går bra att ersätta de färska jordgubbarna med 300–400 gram frysta bär.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

    1. 1 liter jordgubbar, 500 g
    2. 2–3 msk strösocker
    3. 4 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och rensa jordgubbarna, hacka dem först och mosa dem sedan med en gaffel i en skål med socker.

    2. 2.

      Vispa grädden till ett mjukt skum, vänd ner jordgubbarna och häll upp i portionsformar.

    3. 3.

      Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst 3 timmar.

    4. 4.

      Ta ut formarna från frysen. Låt dem stå cirka 30 minuter före serveringen.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jordgubbar
Är innehållet i detta recept olämpligt?