Sej med örttäcke & ratatouille

Sej med örttäcke & ratatouille

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
4 portioner
Snabbt hopmixat och sedan klarar rätten sig själv i ugnen.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Basilika, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 400 g sejfilé, lätt tinad
    2. salt och peppar
  1. Örttäcke

    1. 3 skivor formbröd, utan kanter ⒼⓁ
    2. 3 msk hackad färsk basilika
    3. 1 tsk torkad dragon
    4. 3 msk hackad färsk persilja
    5. 1 vitlöksklyfta
    6. 1 msk smör Ⓛ
    7. 1 ägg
  2. Ratatouille

    1. 1 gul lök
    2. 1 squash
    3. 2 paprikor
    4. smör Ⓛ
    5. 1 burk krossade tomater, 400 g
    6. 1 tsk salt
    7. färsk basilika
  3. Tillbehör

    1. ris

Gör så här

    1. 1.

      Ratatouille: Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Fräs först lök, sedan squash- och paprikabitar i smör. Tillsätt tomater, salt och basilika.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175°.

    3. 3.

      Lägg fisken på ett ugnsfat. Salta och peppra. Mixa brödet med örter, vitlök och smör i matberedare. Tillsätt ägget. Fördela smeten över fisken och lägg fisken ovanpå grönsaksröran. Stek mitt i ugnen, cirka 25 minuter, tills fisken är tillagad. Servera med ris.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Basilika, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?