Sej med currysås

Sej med currysås

Av: / Foto: Olivia
30 min
5 Portioner
Gott och nyttigt recept!
Annons

Ingredienser

  1. Sej

    1. 5 St Frysta sejfiléer/sejrygg
    2. Salt
    3. Peppar
  2. Currysås

    1. 1 Burk Lätt kokosmjölk
    2. 2-3 Dm Purjolök
    3. 2 Klyftor Vitlök
    4. 5 Msk Curry
  3. Potatis

Gör så här

    1. 1.

      Angående tillagningstiden: det tar ca en kvart om fisken redan är tinad, men det tar längre tid, mellan 30 och 45 minuter, om den fortfarande är frusen.

    2. 2.

      Smörj en ugnssker form med lite margarin. Salta och peppra fisken på bägge sidorna och lägg ner dem i formen.

    3. 3.

      Stek purjolöken, vitlöken och curryn. Tillsätt kokosmjölken och rör runt. Häll currysåsen över fisken och sätt in i ugnen i ca 15-30 minuter, beroende på hur pas tinad fisken är.

    4. 4.

      Servera fisken, gätna tillsammans med kokt potatis och kanske en fräsch sallad!

Är innehållet i detta recept olämpligt?