Sega semmelkakor

Sega semmelkakor

Av: / Foto: Vet ej
60 min
30 00
Kakorna har en smak av vanilj, vit choklad och kardemumma, de påminner om subwaykakorna. De är sega men ändå frasiga ute i kanterna.   Kakorna är mjuka när du tar ut dem, de ska alltså inte bli hårda. Sedan vilar kakorna på plåten i 10 minuter så är dem klara. När kakorna har svalnat så ta på en skiva mandelmassa och uppvispad grädde. Pudra gärna på lite florsocker! Sen är dem klara! Mums!
Annons

Ingredienser

  1. Gör så här:

    1. 150 g Smör
    2. 2 dl Socker
    3. 1,5 dl Farinsocker
    4. 1 msk Vaniljsocker
    5. 1/2 tsk Bikarbonat
    6. 4,5 dl Vetemjöl
    7. 1 tsk Kardemumma
    8. 150 g Vit choklad
    9. 1 st Ägg
    10. 1 st Äggula
    11. 1/2 dl Olja
    12. 1 nypa Salt
    13. ca. 3 dl Grädde
    14. 100 g Mandelmass
    15. 1 msk Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      GÖR SÅ HÄR   Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.

    2. 2.

      Blanda ihop socker, farinsocker vaniljsocker, kardemumma, bikarbonat, kardemumma och salt.

    3. 3.

      Häll i en lätt uppvisad äggula och ett ägg. Tillsätt det smälta smöret, smält vit choklad och oljan.

    4. 4.

      Arbeta ihop till en smidig deg. Rulla små bollar på ett bakplåtspapper och tryck till så kakorna plattas lite.

    5. 5.

      Grädda nedre ugnen ca 8-9 minuter beroende på hur stora kakor du gör. De ska vara mjuka och bara lätt bruna i kanterna.

    6. 6.

      Låt kakorna svalna på plåten. Vispa upp grädde och lägg i en klick i kakorna och även en skiva mandelmassa. Pudra på lite florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?