Sega ingefärssnittar

Sega ingefärssnittar

Av: / Foto: Betina Hastoft
30 min
25 st
Mycket goda och lite sega kolasnittar med en fin ton av ingefära.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 100 g smör, rumsvarmt
    3. 1 dl strösocker
    4. 2 msk ljus sirap
    5. 2¼ dl vetemjöl
    6. ½ tsk bikarbonat
    7. 2 tsk mald ingefära

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Vispa ihop smör, socker och sirap med elvisp tills konsistensen är krämig.

    3. 3.

      Blanda övriga, torra ingredienser i en annan skål och rör ner det i smörblandningen. Använd en sked och arbeta ihop till en jämn deg.

    4. 4.

      Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut varje bit till jämna längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, och tryck till dem lite lätt med baksidan av en gaffel. Lägg dem inte för tätt, då de flyter ut under gräddningen.

    5. 5.

      Grädda längderna mitt i ugnen 12–15 minuter, tills de har fin gyllene färg. Ta ut och skär dem i sneda och ganska smala snittar medan de fortfarande är varma.

    6. 6.

      Flytta över snittarna till ett galler och låt dem svalna helt. Förvara därefter snittarna i en lufttät påse eller kakburk så håller de sig både spröda och lite sega.

Är innehållet i detta recept olämpligt?