Seg nötkaka

Seg nötkaka

Av:
45 min
30 små bitar
Annons

Ingredienser

    1. 250 g hasselnötter, valnötter och pistaschmandel
    2. 1 dl vetemjöl
    3. 1,5 dl ljus sipar
    4. 1,2 dl socker
    5. 100 g grovhackad mörk choklad av god kvalité

Gör så här

    1. 1.

      Blanda nötter och pistaschmandel med mjölet

    2. 2.

      Rör samman sirap och socker i en kastrull. Koka försiktigt upp och låt koka kraftigt i ca 1 min. Ta kastrullen från värmen och vänd ner chokladen, låt stå tills allt har smält. Rör om och tillsätt nötblandningen

    3. 3.

      Fördela smeten i bakpappersklädd form (ca 20 x 20 cm). Grädda i 150 grader i ca 30 min. Låt svalna och ställ kallt

    4. 4.

      Skär i rutor innan servering. Servera med en kopp kaffe efter maten

Är innehållet i detta recept olämpligt?