Scones med havre och teffmjöl

Scones med havre och teffmjöl

Av:
30 min
4 portioner
Fiberrika scones bakade med bland annat havregryn och teffmjöl. Mjölet kan ersättas med ungefär 3,2 dl annat mjöl.
Annons

Ingredienser

    1. 50 g smör
    2. 1,5 dl havregryn
    3. 60 g teffmjöl
    4. 40 g havremjöl
    5. 70 g Semper fin mix
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 0,5 tsk salt
    8. 2 dl mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Låt smöret bli mjukt och blanda ihop de torra ingredienserna.

    2. 2.

      Finfördela smöret i blandningen och tillsätt mjölken. Rör ihop till en kladdig deg.

    3. 3.

      Låt stå kallt i minst 20 minuter, men gärna ännu längre.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 225 grader och forma fyra små eller ett stort bröd, cirka 1,5 cm i tjocklek.

    5. 5.

      Grädda på en plåt med bakplåtspapper i 10-12 minuter. Känn med en provsticka som sk vara snudd på kladdig.

Är innehållet i detta recept olämpligt?