Scones med blomkålskräm

Scones med blomkålskräm

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
25 min
6 stycken
Matiga och mingelvänliga munsbitar.
Fler recept på:
Frukost, Baka, Blomkål
Annons

Ingredienser

  1. Scones

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 2 tsk bakpulver
    3. 1 msk socker
    4. 1 krm salt
    5. 1 msk hackad persilja
    6. 50 g smör
    7. 1/2 dl mjölk
    8. 1 st ägg till pensling
  2. Blomkålskräm

    1. 500 g ansad blomkål (ca 1/2 huvud)
    2. 1 st schalottenlök
    3. 1 msk smör
    4. 3 dl grädde
    5. 1 dl grönsaksbuljong
    6. salt och svartpeppar efter smak
    7. 1 paket tärnad bacon
    8. 1 msk hackad bladpersilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och hackad persilja i mixern. Skär smöret i mindre bitar och lägg det i mjölbland­ningen. Kör ihop detta i mixern.

    3. 3.

      Häll därefter ner mjölken i blandningen. Mixa så degen går ihop och är ordentligt blandad. Lägg upp degen på en mjölad bänk och rulla till en rulle och dela därefter till öns­kad storlek.

    4. 4.

      Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg. Grädda i ugnen i cirka 10–12 minuter. Låt svalna.

    5. 5.

      Gör blomkålskrämen medan sconesen gräddas: Ansa blomkålen och skär den i små buketter. Hacka löken och stek den i smöret utan att den får färg. Koka blomkålen mjuk i grädde med bul­jong och den stekta löken. Ta upp blomkålen och spara spadet. Mixa blomkålen och tillsätt spadet till lagom krämig konsistens.

    6. 6.

      Dela sco­nesen, lägg på krämen och toppa med stekt bacon och hackad persilja.

Fler recept på:
Frukost, Baka, Blomkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?