Schwartzwaldtårta

Schwartzwaldtårta

Av: / Foto: NOBBAN
Annons

Ingredienser

    1. 4 äggvitor
    2. 1 dl sötning
    3. 75 g hasselnötter
    4. 6 dl grädde
    5. 1 msk marsanpulver
    6. 150 g choklad
    7. kakaopulver

Gör så här

    1. 1.

      Vispa vitorna till hårt skum tillsammans med sötningen.

    2. 2.

      Mal eller mixa nötterna och vänd ner dessa i äggvitan.

    3. 3.

      Rita upp två lika stora rundlar på bakplåtspapper.

    4. 4.

      Bred eller spritsa marängsmeten i rundlarna.

    5. 5.

      Grädda i 150 grader ca 45 minuter. Låt bottnarna torka i ugnens eftervärme.

    6. 6.

      Hacka chokladen. Smält 50 g i micron och rör ner resterande 100 g tills allt är en slät smet.

    7. 7.

      Bred ut lite av chokladen på marängbottnarna. Bred resten tunt på bakplåtspapper och låt stelna. Markera rutor på chokladen och bryt i fyrkanter.

    8. 8.

      Vispa grädden med marsanpulvret. Låt den vila en stund innan tårtan monteras.

Är innehållet i detta recept olämpligt?