Savojkåldolmar

Savojkåldolmar

Av: / Foto: Kent Jardhammar
35 min
2 portioner
Recept på smarriga vegetariska kåldolmar!
Fler recept på:
Morot, Rödlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 1 st morot
    2. 1/2 st rödlök
    3. 1 msk smör
    4. 1 dl bulgur
    5. 100 g fetaost
    6. 4 st torkade aprikoser
    7. 2 msk persilja
    8. salt, peppar
    9. 6 st blad savojkål
    10. 1 dl lätt crème fraiche
    11. 1/2 dl vatten
    12. 1 msk tomatpuré
    13. 1 tsk japansk soja
    14. 2 krm paprikapulver
    15. 2 krm oregano

Gör så här

    1. 1.

      Fräs 1 grovriven morot och ½ hackad rödlök i 1 msk smör.

    2. 2.

      Blanda med kokt bulgur (1 dl okokt), 100 g smulad fetaost, 4 strimlade torkade aprikoser, 2 msk finhackad persilja, salt och peppar.

    3. 3.

      Förväll 6 blad savojkål, ta upp och kyl i kallt vatten. Låt rinna av på handduk.

    4. 4.

      Fördela fyllningen på bladen, rulla ihop. Värm i ugn i 200° 10–15 min.

    5. 5.

      Vispa ihop och värm 1 dl lätt crème fraiche, ½ dl vatten, 1 msk tomatpuré, 1 tsk japansk soja, 2 krm paprikapulver, 2 krm oregano, salt och peppar. Servera såsen till dolmarna.

Fler recept på:
Morot, Rödlök, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?