Savojkål med äpple och stekt fläsk

Savojkål med äpple och stekt fläsk

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 portioner
Knaprigt fläsk i sällskap med en sötsyrlig varm sallad av savojkål och äpple.
Fler recept på:
Budgetmat, Svensk husmanskost, Potatis, Äpple, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk matolja
    2. 500 g rimmat sidfläsk
    3. 1 st liten savojkål, ca 400 g
    4. 2 st äpplen
    5. 2 st schalottenlökar
    6. ½ dl äppelcidervinäger
    7. honung efter smak
    8. 1 dl vatten
    9. salt och peppar
  1. Servering

    1. kokt potatis
    2. rårörda lingon

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp en stekpanna med oljan och knaperstek fläsket. Ta upp och låt det rinna av på ett hushållspapper.

    2. 2.

      Strimla kålen, skiva äpplena, skala och skiva löken. Lägg kål, äpple och lök i stekfettet och fräs runt i 1–2 minuter.

    3. 3.

      Tillsätt vinäger, honung och 1 dl vatten och låt allt småkoka i 1 minut. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?