Sataygryta med chili och kyckling

Sataygryta med chili och kyckling

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Kycklinggryta med satay och chili. Satay är en jordnötssås, ofta kryddig, men mustig och god.
Fler recept på:
Thai-mat, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfilé, tunt skivad i smala bitar
    2. 1 burk kokosmjölk, 400 ml
    3. 1 msk majsstärkelse, ej snabbredning
    4. 1 -2 påsar sataysåspulver (1 påse blir medelstarkt, 2 påsar mycket starkt! Paketet innehåller 2 påsar)
    5. 1 st hackad röd paprika
    6. 300 g ananas i småbitar, färsk eller konserverad
    7. 1 knippe hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull under omrörning. Tillsätt sataypulvret och blanda. Tillsätt lite pulver i taget och smaka av till lagom styrka.

    2. 2.

      Koka upp och lägg ner köttet lite i taget så att grytan kokar hela tiden. Sjud några min så att kycklingen blir kokt. Blanda ner paprika och ananas, kan också serveras separat till.

    3. 3.

      Strö över persilja, servera grytan med kokt jasminris.

Fler recept på:
Thai-mat, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?