Sashimisallad med srirachamajo

Sashimisallad med srirachamajo

Av:
35 min
4 port
Färsk fisk som ska ätas rå i form av sushi eller sashimi ska frysas innan tillagning. Köp gärna en rå fisk som redan varit fryst så slipper du göra det själv. Laxen kan även stekas lätt.
Annons

Ingredienser

  1. Lax

    1. 2 msk glutenfri soja
    2. 2 tsk sesamolja
    3. 1 lime, saften
    4. 1 msk olivolja
    5. 1 msk ingefära, mald
    6. 1 msk sesamfrön, rostade
    7. ½ röd chilipeppar, tunt skivad
    8. 650 g lax, rå sashimi i 4 mm breda skivor salt (valfritt)
  2. Sallad

    1. 2 salladslökar, skivade
    2. 1 gurka, tunt skivad
    3. 1 morot, tunt skivad
    4. 1 avokado, tunt skivad
    5. 4 msk koriander, finhackad
    6. 2 msk risvinäger
    7. 2 msk glutenfri soja
  3. Srirachamajo

    1. ½ msk srirachasås
    2. 1 dl majonäs
    3. 1 klyfta vitlök, pressad
  4. Garnering (valfritt)

    1. 2 msk koriander, färsk
    2. 1 lime, skivad
    3. ½ röd chilipeppar
    4. 2 tsk sesamfrön, rostade

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till laxmarinaden i en skål. Lägg i den skivade laxen och blanda ihop ordentligt.

    2. 2.

      Blanda salladen i en skål tillsammans med koriander, risvinäger och soja. Låt marinera i minst 10 minuter. Fördela salladen på tallrikarna.

    3. 3.

      Blanda ihop alla ingredienser till srirachamajon i en skål.

    4. 4.

      Lägg upp den marinerade laxen på tallrikarna och ringla över srirachamajon. Garnera gärna med koriander, chili och lime. Servera direkt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?