Sashimi på pilgrimsmussla

Sashimi på pilgrimsmussla

Av: / Foto: Lennart Weibull
10 min
4 portioner
Ljuvligt lyxig liten förrätt. Servera rätten ur skalet - vackert!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Skaldjur, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 4 st frysta pilgrimsmusslor (tinade)
    2. 1 msk olivolja
    3. 1 msk sesamolja
    4. 2 tsk ljus soja
    5. 2 tsk pressad lime
    6. 1 tsk flytande honung
    7. 1⁄2 st chili (urkärnad och fint skivad)
  1. Servering

    1. 1 msk hackad koriander
    2. 1 msk hackad mynta

Gör så här

    1. 1.

      Skär musslorna i tunna skivor horisontellt. Lägg dem i skalen eller på små fat.

    2. 2.

      Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över. Garnera med lite koriander och mynta.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Skaldjur, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?