Sashimi på lax

Sashimi på lax

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
4 personer
Sashimi är en japansk rätt av rå fisk som serveras i bitar. Kan servera som huvudrätt, förrätt eller varför inte som plockmat?
Fler recept på:
Japansk mat, Sallad, Chili, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. ca 400 g lax fryst i hel bit
    2. 5 dl blandad sallad
    3. 2 tsk sesamolja
    4. 2 msk risvinäger
    5. sesamfrön
  1. Servering

    1. 1 dl japansk soja
    2. 1 msk wasabi
    3. inlagd ingefära
    4. ev ärtskott, lime, chili

Gör så här

    1. 1.

      Ta ut laxen från frysen och låt den halvtina. Skär i tunna skivor.

    2. 2.

      Lägg ut salladen på tallrikar och ringla sesamolja och risvinäger över.

    3. 3.

      Lägg laxskivorna på salladen och strö sesamfrön över laxen. Doppa laxskivorna i sojan och ta en knivsudd av wasabin på – fräscht och gott. Andra goda tillbehör är inlagd ingefära (gari), ärtskott, lime och färsk chili.

Tips från kocken

Använd alltid pinfärsk fisk och frys den minst 48 timmar för att ta död på eventuella parasiter.
Fler recept på:
Japansk mat, Sallad, Chili, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?