Sashimi på gravad pilgrimsmussla

Sashimi på gravad pilgrimsmussla

Av: / Foto: Johanna Åkerberg Kassel
40 min
8 bufféportioner
Kan serveras som tilltugg eller en mindre förrätt.
Fler recept på:
Sallad, Chili, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 12 pilgrimsmusslor
    2. 3 msk salt
    3. 3 msk strösocker
    4. 1 isbergssallad
    5. 1 msk yuzusaft, finns på flaska i asiatiska livsmedelsbutiker
    6. 1 msk soja
    7. 1 grön chili, urkärnad och finhackad
    8. kärnor av 1 granatäpple
    9. nymalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Blanda salt och socker i en skål. Vänd runt pilgrimsmusslorna i blandningen och ställ kallt i ca 30 min. Torka sedan av musslorna och skär upp dem i skivor.

    2. 2.

      Plocka 16 fina salladsblad, om de är väldigt stora kan man behöva skära till dem något.

    3. 3.

      Fyll varje blad med skivad pilgrimsmussla, stänk över lite yuzusaft och soja. Toppa med chili, några granat­ äppelkärnor och krydda med svartpeppar.

    4. 4.

      Allt går att förbereda, men vänta med att arrangera allt på salladsbladen till 30 min före serveringen.

Fler recept på:
Sallad, Chili, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?