Sås till dansk flæskesteg

Sås till dansk flæskesteg

Av:
8 personer
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Fläskkarré
    2. 1 st Gul Lök
    3. 1 st Morrot
    4. 1 st Grönt Äpple
    5. 1 st Portobellosvamp
    6. 3 st Vilöksklyftor
    7. 1 msk Kycklingfond (knorr)
    8. 1 msk Kalvfond
    9. 1 msk Tomatpuré
    10. 2 dl Portvin
    11. 5 dl Vatten
    12. 4 dl Rödvin
    13. 3 Lagerblad
    14. 2-3 dl Grädde
    15. Idealmjöl

Gör så här

    1. 1.

      Putsa fläskkarrén och skär i tärningar. Finhacka lök, vitlök, morot, svamp och äpple.

    2. 2.

      Bryn köttet och salta och peppra. Bryn lök, vitlök, morot, svamp och äpple och tillsätt tomatpurén.

    3. 3.

      Tillsätt vin, portvin, vatten, kycklingfond, kalvfond och lagerblad.

    4. 4.

      Sjud under lock i 4 timmar.

    5. 5.

      Sila av, och reducera till lämplig volym. Tillsätt grädden och idealmjöl till rätt konsistens. Smaka av med salt, vitpeppar och svartpeppar. Tillsätt mer vin om mer syra behövs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?