Sås på vit sparris och räkor

Sås på vit sparris och räkor

Av:
10 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 burk vit sparris 180 g
    2. ½ msk fiskfond
    3. 1½ dl vatten
    4. 1½ dl vispgrädde
    5. ½ msk majsstärkelse
    6. 1 tsk finrivet citronskal
    7. 1 msk färskpressad citronjuice
    8. 200 g skalade räkor
    9. 1 msk finskuren gräslök
    10. salt
    11. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Häll spadet från sparrisen i en kastrull tillsammans med fond och vatten, låt koka upp. Skär sparrisen i ca. 3 cm stora bitar.

    2. 2.

      Vispa ihop grädde och majsstärkelse, häll ner i buljongen och låt koka någon minut.

    3. 3.

      Smaka av med citronskal och citronjuice, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt sparris, räkor och gräslök vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?