Sarma

Sarma

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Blandfärs
    2. 2 dl Ris
    3. 4 st Vitlöksklyftor
    4. 2 påsar Fant krydda (fyllda paprikor / kåldolmar)
    5. Kisels kupus (så grön som möjligt)
    6. Rökt fläsk eller stark korv

Gör så här

    1. 1.

      Blanda blandfärs, ris, vitlök, fant och lite svartpeppar.

    2. 2.

      Skala kupusen.

    3. 3.

      Lägg de minsta bladen i botten på grytan så att de inte bränns fast.

    4. 4.

      Skär bort skalken.

    5. 5.

      Rulla inte färsen utan bara klicka på den.

    6. 6.

      Packa in köttet i kupus ordentligt.

    7. 7.

      Fyll grytan med vatten tills den täcker alla kåldolmar.

    8. 8.

      Lägg in fläsken eller korven i grytan.

    9. 9.

      2 msk vegeta i vattnet.

    10. 10.

      Koka på 9:an.

    11. 11.

      Ta ner till 2:an när det börjar koka och sätt på locket.

    12. 12.

      Koka på 2-3:an i ca: 90 minuter.

    13. 13.

      Gör sedan redningen till sarman.

    14. 14.

      Smält 3 msk smör.

    15. 15.

      Tillsätt 3-4 msk mjöl och 2 msk vegeta.

    16. 16.

      Ta vatten från grytan och tillsätt.

    17. 17.

      Tillsätt några droppar soja.

    18. 18.

      Häll tillbaka allt i grytan.

    19. 19.

      Låt koka ytterliggare några minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?