Sarah Bernhardt-biskvier

Sarah Bernhardt-biskvier

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
20 stycken
En finare variant av chokladbiskvier som fått sitt namn efter den kända franska skådespelerskan som föddes i Paris i mitten av 1800-talet.
Fler recept på:
Choklad , Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 1 st äggvita
    2. 300 g riven mandelmassa
  1. Tryffelfyllning

    1. 150 g mörk choklad
    2. 2 msk smör
    3. 4 msk vispgrädde
  2. Garnering

    1. 100–150 g mörk choklad
    2. 1 msk olja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Vispa äggvitan lätt och blanda med mandelmassan.

    3. 3.

      Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och platta till kakorna med mjölad hand. Grädda mitt i ugnen 12–14 minuter.

    4. 4.

      Lossa kakorna från plåten medan de är varma och låt dem kallna med platta sidan uppåt.

    5. 5.

      Smält chokladen till fyllningen över vattenbad.

    6. 6.

      Koka upp smör och grädde och häll ner i chokladen under kraftig vispning.

    7. 7.

      Låt fyllningen stå och svalna så att den blir tjock och fast. Bred sedan smeten toppigt på kakorna. Ställ dem i kylen minst 1 timme.

    8. 8.

      Smält chokladen tillsammans med oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks.

Fler recept på:
Choklad , Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?