Sara Bernhardt-bakelser

Sara Bernhardt-bakelser

Av:
75 min
10 stycken
Annons

Ingredienser

    1. 150 g mandelmassa
    2. ½ äggvita
  1. Chokladtryffelfyllning

    1. 75 g blockchoklad
    2. 1 msk smör
    3. 2 msk vispgrädde
  2. Garnering

    1. 200 g blockchoklad
    2. 25 g kokosfell eller 1 msk olja

Gör så här

    1. 1.

      Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda den med mandelmassan. Klicka ut smeten på plåten. Platta till kakorna med mjölad hand.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter i 150°. Lossa dem från plåten medan de är varma. Låt dem kallna med undersidan upp.

    4. 4.

      Smält blockchokladen i vattenbad. Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en liten skål. Placera över en kastrull med varmt vatten (60-70°). Koka upp smör och grädde. Häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten stå och svalna så att den blir tjock och fast. Bred den toppigt på kakorna. Ställ den i kyl minst 1 timme.

    5. 5.

      Smält blockchokladen i vattenbad och tillsätt kokosfett alternativt olja. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks.

Är innehållet i detta recept olämpligt?