Sambosa

Sambosa

Av:
120 min
32
Friterade degknyten med köttfärs
Annons

Ingredienser

  1. Fyllning

    1. 500 G köttfärs
    2. 1 St vitlöksklyfta
    3. 2 St röd lök
    4. 1 Msk Curry
    5. 1 tsk xawaash
    6. 0,5-1 dl hackad koriander
    7. 1-2 Tsk Salt
  2. Deg

    1. 7 Dl Vetemjöl
    2. 3 Dl Vatten
    3. 2 Tsk Olja
    4. 1 Krm Salt
  3. Deglim

    1. 2 Dl Vetemjöl
    2. 1 Dl Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Värm olja i en panna och häll i xawaashen, häll sedan i köttfärsen en kort stund efter, (bränn inte kryddan).

    2. 2.

      Tillsätt vitlöken, och den hackade koriandern och curryn, finfördela färsen och stek tills vätskan försvunnit.

    3. 3.

      Låt fyllningen svalna.

    4. 4.

      Hacka löken i små bitar och blanda samman med den färdigstekta köttfärsen.

    5. 5.

      Blanda samman mjöl, salt,olja och rör sakta ner i skålen med vatten.

    6. 6.

      Knåda degen 5-10 eller tills degen har blivit slät, låt vila under täcke 15 min.

    7. 7.

      Dela upp degen i små tennisbollstorlekar och kavla ut till ca 5 mm tjocklek.

    8. 8.

      Droppa lite olja ovanpå varje rund platta och placera dom på varandra, ca 3 st åt gången.

    9. 9.

      Kavla ut de sammanlagda plattorna till storleken av en tallrik, skär sedan i halvor och separera.

    10. 10.

      Blanda 2 dl mjöl med 1 dl vatten till en klibbig smet.

    11. 11.

      Vik varje halva till en kon liknande form.

    12. 12.

      Fyll konen med köttfärsfyllningen och försegla öppningen med mjöl smeten.

    13. 13.

      Värm upp olja i en djup gryta/panna och vänta tills det blivit väldigt varmt!

    14. 14.

      Lägg i flera sambosas åt gången och fritera tills de fått en gyllenbrun färg.

    15. 15.

      Låt rinna av på papper innan servering!

    16. 16.

      Klart! (Man kan använda färdig deg såsom till vårrullar)

Är innehållet i detta recept olämpligt?