Salviarisotto med kycklingfile

Salviarisotto med kycklingfile

Av:
45 min
4 Portioner
Det finns knappast något som är mer närande för själen än en härlig risotto. Denna är gjord med salvia och parmesan och serveras med kyckling.
Annons

Ingredienser

  1. Risotto

    1. 8 dl vatten
    2. 2 st kycklingbuljongtärn
    3. 2 st scharlottenlök
    4. 1 klyfta vitlök
    5. 1 msk olivolja
    6. 2 dl arborioris
    7. 1,5 dl vitt vin
    8. 1 tsk rapsolja
    9. 1 kruka salvia
    10. 1,5 dl riven parmesan
  2. Kyckling

    1. 600 g kycklingfile

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.

    2. 2.

      Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en traktörpanna. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på vin och reducera till ungefär hälften kokat bort, rör om hela tiden.

    3. 3.

      Sänk värmen på plattan och tillsätt buljongen lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då.

    4. 4.

      Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det, det är inte säkert att all buljong gått åt. Tillsätt då salvia och parmesan och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Stek kyckling i olja, krydda med salt och peppar. Skiva upp och lägg ovanpå risotton.

Är innehållet i detta recept olämpligt?