Salviakotletter med tomatsås

Salviakotletter med tomatsås

Av: / Foto: David Back
40 min
4 personer
Kotletter med salviablad serverad med matig sallad och tomatsås.
Fler recept på:
Fläsk, Citron, Tomater, Vitlök, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 4 st fläskkotletter
    2. ca 10 st färska salviablad
    3. rivet skal av 1/2 citron
    4. olivolja
    5. salt och peppar
  1. Sallad

    1. 1 1/2 dl matvete eller bulgur
    2. 1 st liten squash, ca 250 g
    3. ca 10 blad ramslök alt 4 salladslökar
  2. Tomatsås

    1. 500 g tomater, gärna blandade
    2. 3 st vitlöksklyftor
    3. 1/2 tsk finrivet citronskal
    4. ca 10 st svarta oliver

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Finhacka salvian och blanda med citronskal och 2 msk olivolja. Gnid in kotlet­terna med blandningen och krydda med salt och peppar. Koka matvete/bulgur enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet och låt svalna.

    2. 2.

      Skär bort fästet på tomaterna. Hetta upp 2 msk olivolja i en gryta. Lägg i tomaterna och låt puttra tills de mjuknar. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt pressad vitlök och citron­ skal. Lägg i oliverna och låt koka i ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Hyvla squashen tunt och lägg i en bunke tillsammans med ramslök eller tunt skuren sal­ ladslök. Krydda med salt och häll över en skvätt olivolja. Stek matvetet/bulgurn knap­rigt i 2 msk olivolja, smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Vänd se­dan ner den i squashsalladen. Grilla kotletterna, ca 3 min på var sida. Servera tillsammans med salladen och tomatsåsen.

Fler recept på:
Fläsk, Citron, Tomater, Vitlök, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?